Wat is tweestapsverificatie?

wat is tweestapsverificatie

Wat is tweestapsverificatie?

Wat is tweestapsverificatie nu eigenlijk? Tweestapsverificatie is een extra beveiliging bovenop uw wachtwoord. Dat wil dus zeggen als u bijvoorbeeld ergens inlogt dan zal u ook nog een bijkomende code moeten invoeren. Deze code kan in de meeste gevallen op verschillende manieren bekomen worden. De meeste gekende methodes zijn:

Als u een app gebruikt voor de tweestapsverificatie zorg dan dat u alsnog een backup gsm nummer ingeeft. Moest de app niet functioneren, of u bent uw smartphone verloren of hij is stuk dan hebt u nog een backup om aan uw accounts te geraken.

Beide methodes hebben voor en nadelen, maar wat veiligheid betreft zit u bij beide goed. Test dus vooral voor uzelf uit welke methode u het beste ligt. In elk geval geeft tweestapsverificatie u een goede beveiliging, hackers die uw account willen stelen hebben nu niet meer voldoende aan enkel uw gebruikersnaam en wachtwoord. Ze moeten namelijk ook de extra code hebben, die random is en enkel op uw gekoppelde authenticator komt, of per sms naar uw nummer. Natuurlijk is een sterk wachtwoord, en geregeld uw wachtwoord vernieuwen nog altijd een must.

Welke applicaties of websites gebruiken tweestapsverificatie en hoe werkt die?

Uiteraard ken ik ook niet alle applicaties of websites die gebruik maken van tweestapsverificatie. Ik som hieronder alvast diegene op waarvan ik het wel weet, met een link naar hun handleiding over hoe het werkt. Als u nog een andere weet die hier niet tussen staat mag u altijd een reactie sturen en ik zet het erbij.

Dit zijn alvast diegene waarvan ik zeker ben dat ze tweestapsverificatie aanbieden. Kent u er nog? Mooi, reageer hieronder op dit bericht en ik vul het lijstje met plezier verder aan.

 

 

Wat is tweestapsverificatie?

2 gedachten over “Wat is tweestapsverificatie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *