Wat hebben Google en de zoekfunctie op uw computer gemeen?

Google en de zoekfunctie van uw computer

Wat hebben Google en de zoekfunctie op uw computer gemeen?

Weet u het antwoord op de vraag, wat hebben Google en de zoekfunctie op uw computer gemeen? Of vind u het nogal een vreemde vraag? Wel zo vreemd is deze vraag eigenlijk niet, ik leg het u uit waarom.

Bestanden optimaliseren om gevonden te worden.

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik gebruik de zoekfunctie op mijn computer best vaak. Als ik opzoek ben naar een bepaalde foto of bestand dan typ ik dat liever gewoon even in bij de zoekfunctie. Niet dat ik moet zoeken naar bestanden op mijn computer, ik ben namelijk nogal geobsedeerd door een goede mappenstructuur. De overgrote meerderheid weet ik dus perfect van buiten te vinden, maar…..het gaat gewoon sneller om de naam in te typen, dan door de mappen te bladeren. Maar, dan moeten uw bestanden wel geoptimaliseerd zijn natuurlijk.

zoekfunctie computerHoeveel bestanden heeft u op uw computer staan? Ik aan foto’s / afbeeldingen alleen al +26.000 bestanden in zo’n 350 mappen. Dat is dus de moeite om daar iets tussen te gaan zoeken. Daarom geef ik mijn bestanden meteen bij het opslaan duidelijke namen, ook afbeeldingen. Ik weet het, het is een hele klus om al die foto’s die u met uw camera of smartphone trekt te gaan hernoemen. Maar u bespaart er later wel veel tijd mee, zeker als u deze bestanden regelmatig nodig hebt. Stel u eens voor, u download de foto’s van uw camera naar uw computer. Deze bestanden noemen bij de meeste camera’s zoiets als DSC000424 …. of P2034320. Lastig als u later één specifieke foto nodig hebt, toch? Heb ik alles dan netjes op orde? Natuurlijk niet, ik heb echt geen +26.000 foto’s perfect benamingen gegeven dat is ook amper haalbaar om deze allemaal een unieke naam te geven.

Maar, u kan wel foto’s die u vaak nodig hebt of waar bekende personen opstaan op zijn minst de naam van deze persoon in de naam van de foto zetten. Bijvoorbeeld een foto van mij zet ik in de naam ‘Gunther’ als ik dan later een foto van mezelf zoek kan in de zoekfunctie die snel terug vinden door gewoon op ‘Gunther’ te gaan zoeken.

Voor afbeeldingen bestaan er ondertussen gelukkig programma’s die gezichtsherkenning gebruiken, waardoor u nog sneller foto’s kan terug vinden. Maar u kan deze tip ook toepassen op bestanden, gebruik duidelijke namen en u zal ze altijd sneller terug vinden.

 

 

Wat heeft dit nu met Google te maken?

Wel Google werkt eigenlijk niet anders. Stel u hebt een website die over haarverzorging producten gaat, en u zet op uw website 100 foto’s met de standaard benaming ‘DSC001 tot DCS100’. Namen die dus alles behalve relevant zijn voor het onderwerp van uw website. Dit is echter wat de meeste mensen doen zonder er echt bij stil te staan.

Maar nu komt het, ik heb nu een haarverzorging product nodig en ik ga opzoek. In Google typ ik de volgende zoekopdracht ‘Verzorgende shampoo’. Zal Google uw website tonen of uw afbeeldingen? Ik denk het niet hé, want Google heeft geen flauw idee dat uw afbeeldingen over een verzorgende shampoo gaan. Daarom is het dus belangrijk om uw afbeeldingen een goede naam te geven als u wil dat uw website gevonden wordt in Google.

Natuurlijk gaat dit niet alleen op voor uw afbeeldingen, maar ook voor links die u gebruikt, teksten die u online zet, bestanden die u deelt. Zorg er altijd voor dat benamingen logisch zijn, en vooral passen bij uw onderwerp. Wel opletten dat u niet gaat over optimaliseren, want dat wordt afgestraft door Google.

Wil u ook weten of uw website goed geoptimaliseerd is? Contacteer mij dan snel, en ik bekijk dit samen met u.

Wat hebben Google en de zoekfunctie op uw computer gemeen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *