SEO Search Engine Optimization

SEO (Search Engine Optimization).

SEO Search Engine OptimizationSearch Engine Optimization of (zoekmachine optimalisatie in het Nederlands) is van enorm belang voor uw website. Dit zorgt er namelijk voor dat uw website gevonden wordt door zoekmachines. Mensen gaan op het internet opzoek naar iets, als u datgene aanbiedt waarnaar zij opzoek zijn dan kan u dus klanten winnen als zij op uw website terecht komen. Maar we weten ook dat mensen hoe langer hoe sneller iets willen vinden. Het gebeurt dus zelden dat mensen verder gaan zoeken dan pakweg de eerste drie pagina’s van hun zoekmachine. Goed scoren in deze zoekmachines is dus noodzakelijk.

 

Hoe werkt het?

Search Engine Optimization is iets dat voortdurend veranderd. Het is zo dat zoekmachines zoals Google hun algoritmes regelmatig aanpassen. Om deze reden is het dus belangrijk om hier genoeg aandacht aan te besteden. De technische details ga ik jullie besparen, maar hieronder vind u wel enkele zaken waar we best rekening mee houden:

  • Techniek: opmaak van uw website, goede broncode, snelheid, e.d
  • Content: afbeeldingen, structuur, titels, navigatie, zoekwoorden, e.d
  • Links: zowel interne als externe links zijn belangrijk op uw website (uw website hoeft zeker niet vol te staan met nutteloze links, maar de links die u plaats moeten wel werken)

Dit is slechts een kleine greep uit de dingen waarmee rekening moet gehouden worden. Gelukkig hoeft u als klant hier niet van wakker te liggen, want deze taken neem ik met veel plezier voor mijn rekening.

Kost dit geld?

Niet noodzakelijk. Door de juiste technieken op uw website toe te passen gaan we er in elk geval al voor zorgen dat zoekmachines uw website opmerken. Buiten het toepassen van de juiste techniek kunnen we ook zelf gaan delen via bv. sociale media. Vraag gerust aan uw vrienden, familie, bestaande klanten om uw website te delen op hun Facebook en dergelijk. Hoe meer bezoekers uw websites krijgt hoe meer uw website zal opvallen bij zoekmachines als Google en hoe beter deze dus ook zal ranken uiteindelijk. Dit neemt natuurlijk allemaal wel wat tijd in beslag, een goede ranking bekom je niet op enkele dagen tijd.

Je kan er ook voor kiezen om via betalende advertenties te werken. Google advertenties, Facebook advertenties, enz. …  Op deze manier kost het u uiteraard wel wat geld. Hoeveel u hieraan wenst te spenderen heeft u zelf in de hand, meer informatie hierover vindt u terug op deze pagina.

Hoe ik (of u) kan nagaan of uw website goed scoort?

Hier zijn verschillende manieren voor. Eerst en vooral is er Google Analytics. Hiermee krijgt u een duidelijk overzicht van volgende zaken:

  • Wie bezoekt mijn website?
  • Hoeveel nieuwe bezoekers krijgt mijn website?
  • Van welk land of regio zijn mijn bezoekers?
  • Welke pagain’s bekijken mijn bezoekers het meest?
  • Hoelang blijven bezoekers gemiddeld op mijn website?

U hoeft hier zelf niet mee bezig te zijn, ik implementeer Google Analytics in uw website en volg dit voor u op (of we doen dit samen), op deze manier kunnen we indien nodig zaken aanpassen.

Verder is er Facebook, als u hier reclame maakt (betalend) kan u de resultaten van deze campagnes ook op de voet opvolgen en indien nodig bijsturen. LET OP: voor een Facebook pagina aan te maken, en dus ook reclame is het noodzakelijk dat u een eigen Facebook account hebt.

Indien u bij mij een nieuwe website laat maken dan zorg ik automatisch voor een goede SEO. Maar ook indien u denkt dat uw bestaande website niet gevonden wordt kan u bij mij terecht voor de SEO optimalisatie. Voor meer informatie neem gerust even contact op.

Zoals u uit dit artikel kan afleiden is SEO enorm belangrijk voor uw website.
Een visitekaartje dat u niet uitdeelt kan door niemand bekeken worden,
hetzelfde geld voor een website, als niemand hem vindt is het nutteloos.