Over mij

Over mij

gunther lantsoghtOver mij? Op zich hebben jullie hier misschien weinig aan, maar op die manier weten jullie wel met wie jullie in zee gaan. Ik stel mezelf dus even voor. Mijn naam is Lantsoght Gunther geboren te lier op 10 oktober 1980. Ik ben gehuwd en heb 2 geweldige zonen. Samen met mijn vrouw en twee kinderen woon ik in Mechelen.

In het weekend werk ik als heftruckchauffeur in een stenenfabriek, in de week ben ik als zelfstandige in bijberoep bezig met het ontwerpen van websites, flyers, logos, enz… Ook geef ik computerondersteuning, ik herstel bijvoorbeeld computers die aangevallen werden door een computervirus, of die gewoon traag geworden zijn door de jaren heen. Hoe ik op het idee kwam om dit te doen? Dit kunnen jullie hieronder lezen.

 

Hoe kwam ik op het idee?

Eigenlijk is dit alles een uit de hand gelopen hobby. Ik ben namelijk enkele jaren geleden begonnen met het maken van websites voor persoonlijk gebruik, gewoon omdat ik het leuk vond. Maar ook voor de gaming community waar ik destijds deel van uitmaakte maakte ik websites (dit deed ik samen met één van mijn beste maten). Verder dan een pure hobby ging het op dit moment echter niet. Na reorganisatie verloor ik mijn job in de fabriek waar ik op dat moment werkte. Ik moest dus op zoek naar iets nieuw en besloot om zelfstandige te worden. Ik startte met mijn eigen hamburgerkraam. Uiteraard wilde ik een website voor mijn hamburgerkraam. Een eenvoudige website die de nodige informatie vermelde, en waar klanten mij konden contacteren om bijvoorbeeld feesten te boeken. U begrijpt dat ik gezien het verleden besloot om deze gewoon zelf te maken.

De website

Al vrij snel stond deze website online. En al even snel kreeg ik telefoon van een professioneel webdesignbureau. Zij wilden langskomen om een website te verkopen. Nu goed, ik dacht wat kan het kwaad? Dus liet ik deze mensen langskomen. De vrouw die ik toen over de vloer kreeg gaf mij een vakkundige uitleg (of verkoopsgesprek althans). Ik kon het echter niet over mijn hart krijgen dit uit handen te geven, omdat ik er zelf te hard van genoot om dit zelf allemaal te doen. Waarop de vrouw met mij in discussie ging. Volgens haar kon ik het nooit zo goed doen als hun bedrijf, ook zou ik mijn website nooit in de ranking van Google krijgen en dus vindbaar worden voor bezoekers. Dit was natuurlijk een uitdaging.

De uitdaging

Ik besloot de uitdaging aan te gaan met deze mensen. Ik zei tegen de vrouw die ik op bezoek had “Ok, geef mij enkele maanden de tijd en ik bewijs u het tegendeel. Lukt het mij niet dan ga ik met jullie in zee en geef ik dus alles uit handen”.

Spannend, maar niet zonder risico. Ik had tot op die dag geen flauw benul van hoe ik dit moest aanpakken, ik had nog nooit van Search Engine Optimization (SEO) gehoord. Dus ik ging mij onmiddellijk elke vrije minuut verdiepen in deze materie, hoe krijg ik mijn website hoger in Google? En ja hoor, paar maanden later was het zover. Mijn website stond plots op de eerste plaats op de eerste pagina in Google (onder de zoektermen ‘hamburgerkraam huren’, ‘hamburgerkraam op mijn feest’. Juist op tijd, want enkele dagen later belde de vrouw die ik op bezoek had gekregen mij opnieuw op. Vol overtuiging vroeg ze een nieuwe afspraak aan de telefoon. Ik zei haar “Sorry, maar ik denk dat dit niet meer nodig zal zijn. Open Google maar eens en geef één van de volgende zoektermen in: hamburgerkraam huren of hamburgerkraam op mijn feest”. De vrouw was verbaasd en feliciteerde mij met deze prestatie.

Wat er toen gebeurde?

Toen dacht ik ik ga dit extra doen naast mijn hamburgerkraam om een extra centje te verdienen. Zo gezegd zo gedaan, ik bracht alles in orde bij het ondernemingsloket en begon eraan. Ik maakte nog enkele websites voor zelfstandige kennissen. En zo ben ik hier dus in verzeild geraakt.

Na net geen 5 jaar hamburgers te hebben verkocht heb ik beslist daarmee te stoppen. Ik heb enkele tegenslagen gekend en had ondertussen ook een nieuwe job in een weekendploeg bij een fabriek in Rumst gevonden. De combinatie met hamburgers verkopen bracht niet meer op. Ik besloot de vijf vrije dagen in de week dus te vullen met wat ik het liefst doe, websites bouwen, flyers, folders en andere creatieve dingen maken, en mensen helpen met computerproblemen. Zo is Crea-it ontstaan. Projecten die ik reeds realiseerde ondertussen kunnen jullie bekijken in mijn portfolio op deze website.