7 Redenen waarom een website belangrijk is voor uw onderneming.

website code7 Redenen waarom een website belangrijk is voor uw onderneming.

Men kan het zo gek niet bedenken of het is online te vinden. Mensen zijn de dag van vandaag naar allerlei zaken online opzoek, ze zullen vaak ook eerst online zoeken naar een product of dienst alvorens effectief over te gaan tot een aankoop. Het is dus voor u als bedrijfsleider belangrijk dat u gevonden wordt in deze online wereld. Het hebben van een website is voor bedrijven vandaag geen optie meer maar een must. Want wanneer uw bedrijf online niet vindbaar is dan loopt u heel zeker een pak inkomsten mis. In het volgend artikel som ik alvast de 7 punten op die volgens mij het belangrijktste zijn om ervoor te zorgen dat u online aanwezig bent. 

 1. Eerste indruk – het imago
 2. Mensen onthouden dit makkelijker dan uw telefoonnummer
 3. Dienstverlening of producten promoten
 4. Online producten aanbieden
 5. Makkelijk aanpasbaar
 6. Marketingkanaal met alles aan boord
 7. Extra klantenservice.

1. Eerste indruk – het imago.

Het is al lang geen geheim meer dat mensen de dag van vandaag alles opzoeken via het internet. In veel gevallen is dus uw website het eerste beeld dat men krijgt van uw bedrijf. Het is dus belangrijk dat uw website een goede eerste indruk nalaat. Potentiële klanten gaan echter geen contact opnemen als zelfs uw website hen afschrikt. Een website moet er goed uitzien, maar moet ook goed funtioneren en vooral uw ‘potentiële’ klant moet er snel en eenvoudig kunnen terug vinden wat hij/zij zoekt.

Ook kan dit bezoek uw imago voor een stuk gaan bepalen. U kan op uw website bijvoorbeeld perfect schetsen welke diensten of producten uw bedrijf aanbiedt, maar u kan er ook uw missie en/of visie delen met uw ‘potentiële’ klanten. U kan dus het vertrouwen winnen van uw klanten door de juiste informatie te delen via uw website.

2. Mensen onthouden dit makkelijker dan uw telefoonnummer.

Wanneer u naar een zoekertje of reclame kijkt online of offfline welke informatie onthoudt u het best? De telefoonnummer of de bedrijfsnaam? Inderdaad, de bedrijfsnaam in de meeste gevallen. Dus wanneer u uw bedrijf offline gaat promoten is het voor mensen handig dat ze uw bedrijfsnaam via google kunnen terug vinden door uw naam in te typen. Deze optie heeft u niet wanneer u niet beschikt over een website, als klanten dan uw contactgegevens vergeten zijn zullen ze opzoek gaan naar iemand die wel online vindbaar is.

3. Dienstverlening of producten promoten.

We gaan steeds meer naar een tijdsperk waar reclame online meer resultaten oplevert dan reclame via televisie of een krantje. Denk maar aan sociale media, 90% van uw potentiële klanten zijn daar aanwezig (Facebook, Twitter, Instagram, …) u mist dus veel kansen wanneer u hier niet op inspeelt. U kan deze platformen gebruiken voor uw website te promoten (en dus ook uw bedrijf) maar u kan hier ook korte (al dan niet ludieke) acties opzetten, of kortingen melden. Met de juiste technieken en de juiste manier van het bepalen van uw doelgroep kan dit een zeer krachtig medium zijn. Aarzel dus niet om contact met mij op te nemen om u te helpen bij het opzetten van uw eerste online campagnes.

4. Online producten aanbieden.

Diensten kan u online uiteraard enkel promoten, maar producten kan u ook online gaan aanbieden. Met behulp van een eigen webshop kan u 24/7 producten verkopen aan uw klanten. Dit is in een fisieke winkel uiteraard nooit mogelijk. U kan dus op deze manier uw omzet aanzienlijk doen stijgen.

5. Makkelijk aanpasbaar.

Een goed gebouwde website is eenvoudig aanpasbaar al dan niet door u zelf. U kan dus op eender welk moment informatie toevoegen of verwijderen, nieuwe promoties aanmaken of belangrijke mededelingen doen. Net om deze reden werk ik steeds met een CMS (Content management Systeem), dit is voor u als eindgebruiker eenvoudig in gebruik. Meer hierover kan u terug vinden op onze pagina ‘webdesign‘.

6. Marketingkanaal met alles aan boord.

Ik zei het net al in puntje 3, via uw website kan u eenvoudig en goedkoop reclame maken. Maar een goede website is meer dan dat. Zo kan u bvb perfect alle statistieken volgen van wat uw bezoekers het meeste aantrekt op uw website, welke pagina’s worden het meeste bezocht? Waar klikken uw bezoekers het vaakst op? Hoelang blijven bezoekers op uw website actief?  Door middel van zoekmachine optimalisatie zorg ik er ook voor dat uw website daadwerkelijk gevonden zal worden door uw potentiële klanten.

7. Extra klantenservice.

Een website geeft u zoals hierboven reeds vermeld de mogelijkheid uw bedrijf in de kijker te stellen voor nieuwe klanten of om promoties te delen. Maar u kan via uw website ook extra services aanbieden die uw klanten zeker zullen waarderen. Denk maar aan enkele zaken zoals:

 • Het beschikbaar stellen van een FAQ (FrequentlyAsked Questions – veelgestelde vragen). Op deze manier kan uw klant 24/7 antwoord vinden op vragen die vaak terug komen.
 • Contact mogelijkheden – Buiten een contactformulier kan u ook eventueel een dienst aanbieden om u te contacteren via een chat. Op deze manier bent u sneller bereikbaar voor klanten. Zo kan u hun dus sneller helpen met problemen.
 • Nieuwsbrief aanbieden – Met het aanbieden van een nieuwsbrief biedt u uw klant de mogelijkheid om steeds op de hoogte te zijn van het laatste nieuws/promoties van uw bedrijf.
 • Handleidingen – u kan uw klant via uw website eenvoudig een handleiding aanbieden van een bepaald product dat u verkoopt. Op deze manier kan de klant zijn product altijd ten volle benutten zonder al te veel problemen.

Conclussie?

Met een goed opgezette website heeft u alles aan boord om uw bedrijf nog beter te maken, beter bereikbaar te zijn, meer verkoop te genereren, enz… Ovetuigd? Start vandaag nog en neem contact met mij op voor een eerste gesprek voor het maken van uw website. U kan mij ook terug vinden op facebook onder “crea-it“, via messenger of via het telefoonnummer 0479/70.89.52.

 

 

 

Gerelateerde berichten

7 Redenen waarom een website belangrijk is voor uw onderneming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *