6 tips om uw wifi thuis te verbeteren.

6 tips om uw wifi thuis te verbeteren.

WifiIedereen onder ons kent het wel, een trage internetverbinding. We zijn deze tijd bijna allemaal verbonden met het internet, in de meeste gevallen zelfs draadloos. En niets is zo frustrerend als u na een lange werkdag thuis komt en een film wil streamen, of uw kinderen die willen gamen,…. en dan blijkt de wifi verbinding traag te zijn. Een wifi verbinding is toch een technologie die radiogolven gebruikt om data te verzenden tussen verzender en ontvanger? En radiogolven kunnen door muren, water, hout, metaal, grond en kunnen tot 35 m ver uitzenden. Waarom heb ik dan zo een trage verbinding? Dit is echter meestal niet de schuld van de verbinding zelf, maar van de stoorzenders tussen de verzender en de ontvanger. Lees de volgende 7 tips om uw wifi thuis te verbeteren.

1. Plaats uw router / modem centraal:

Zorg ervoor dat u modem / router op een centrale plaats in uw huis hangt. Kies een plaats waar u en uw gezin zich het meeste bevinden op de momenten dat jullie een draadloze internetverbinding nodig hebben. Wifi signaal kan dan wel 35 m ver, en door muren, ramen, deuren enz. maar het is wel zo dat elke hindernis die het passeert uw signaal zal gaan verzwakken. Verstop ook uw modem / router niet, vaak zien we dat mensen hun modem / router gaan verstoppen in een kast of zelfs in de kelder.

2. Pas het kanaal aan:

Ook andere toestellen in uw huis kunnen radiogolven gebruiken, als deze op dezelfde frequentie zitten als uw wifi signaal kan dit een storing geven. Verzet dan je wifi kanaal eens, dit kan je in de instellingen van uw modem of router. Bij Telenet kan dat online via ‘mijn telenet’.  Op de 2.4 GHz band zijn er 11 kanalen beschikbaar, op de 5 GHz band 140 -deze zijn niet allemaal beschikbaar -, kies dus eens een ander kanaal indien u slechte verbinding ondervind. (u kan hier niets verkeerd mee doen, dit kan altijd terug veranderd worden)

3. Controleer het aantal verbonden toestellen:

Vaak verbinden we toestellen die we maar eens eenmalig gebruiken. Controleer dit even en verbreek de verbinding met onnodige toestellen. Het is logisch als u met veel toestellen te gelijk online bent dat uw verbinding trager wordt, al is dit met de huidige standaarden al fel verbeterd.

4. Herstart uw modem eens:

Het klinkt misschien banaal, maar eens een herstart kan vaak veel oplossen. Door een herstart worden vaak updates van de hardware geïnstalleerd die niet kunnen gebeuren bij online status.

5. Installeer een wifi versterker (booster): 

Een wifi booster kan ervoor zorgen dat uw signaal net iets verder komt dan normaal. Er bestaan hier verschillende toestellen voor om dit te doen. Zo kan je kiezen voor een Acces Point of een Powerline. Acces Point is een apparaat dat u via een utp kabel verbind met uw modem en zo kan u uw wifi-signaal versterken. De Powerline gaat via het stroomnetwerk, aan uw modem gaat u een powerline in het stopcontact steken en verbinden met een utp kabel, vervolgens steekt u in de andere kamer (waar u wifi wenst) nog een powerline in het stopcontact. Op die manier verlegt u ook het wifi-signaal. Telenet klanten kunnen gratis één Access Point en/of één Powerline set verkrijgen in een Telenet shop, of online bestellen.

6. Activeer de 5 GHz-optie:

Nieuwere modems of routers hebben buiten de standaard 2,4 GHz nu ook een 5 GHz band. Deze band is een stuk sneller dan de standaard en bovendien gaat u minder storingen ondervinden van toestellen die standaard op de 2,4 GHz band zitten. Controleer wel even of uw toestel(len) compatibel zijn met de 5 GHz band, want oudere toestellen ondersteunen dit vaak nog niet.

 

6 tips om uw wifi thuis te verbeteren.
Tags:         

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *